Ιαματικός τουρισμός (Μελέτη περίπτωσης)

ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΪΑΦΑ

Τοποθεσία των Λουτρών Καϊάφα

Οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα, βρίσκονται νότια του Νομού Ηλείας, στους πρόποδες του όρους Λαπίθα, σε πανέμορφη περιοχή, περίπου 5.500 στρεμμάτων με 3,5 χλμ αιγιαλό, στην ομώνυμη λίμνη Καϊάφα, στη θέση Λουτρά τα οποία απέχουν μόλις 25 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Ο συνδυασμός δάσους, λίμνης, θάλασσας και θερμών ιαματικών λουτρών, προσδίδει μοναδικά χαρακτηριστικά στην ιδιοκτησία.Στην ιδιοκτησία περιλαμβάνεται και το δάσος Καϊάφα, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και περιλαμβάνεται στον Εθνικό κατάλογο NATURA 2000.

Η Ιαματική Πηγή Καϊάφα λειτουργεί από της αρχές του μηνός Ιουνίου μέχρι τα τέλη του μηνός Οκτωβρίου.

Θεραπευτικές Ιδιότητες των Λουτρών Καϊάφα

Ο χώρος ανακαινίσθηκε πρόσφατα και διαθέτει εκτός από τους κοινόχρηστους χώρους, χώρους υποδοχής και αναμονής πελατών, ιατρείο, ατομικούς λουτήρες (13) και μία εξωτερική πισίνα.

Η πηγή, είναι υδροχλωριονατριούχος με ελεύθερο υδρόθειο σε σημαντική ποσότητα. Η σπηλιά (πηγή) είναι χωρισμένη σε δύο τμήματα, τη «μεγάλη» και τη «μικρή». Στη μεγάλη η θερμοκρασία κυμαίνεται από 32ο - 35ο C ενώ στη μικρή από 29ο - 34ο C.

Το νερό αναβλύζει από το έδαφος αλλού ζεστό και αλλού κρύο και αναμειγνύεται δημιουργώντας ένα φυσικό χαμάμ και ενδείκνυται για τις παρακάτω παθήσεις :

  • Παθήσεις που αφορούν το μυοσκελετικό σύστημα.
  • Σε απόσταση 200 μ. περίπου, βρίσκεται η ιαματική πηγή του Γερανιού, με νερό ιδανικό για ποσιθεραπεία.

Οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα προσελκύουν πολλούς επισκέπτες όλο τον χρόνο και αποτελούν σημαντική πηγή τουρισμού στην περιοχή. Η υδροθεραπεία σε αυτά τα λουτρά είναι από τις πιο αποτελεσματικές και παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Καϊάφα, που έρχονται από όλο τον κόσμο, για να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Αποτελεί υδροβιότοπο, τον δεύτερο σπουδαίο στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηλείας μετά το οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκου υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς, στα 50 χλμ βορειότερα.

Από την θάλασσα την λίμνη την χωρίζει τμήμα  πευκόφυτου δάσους, το οποίο επίσης φέρει το όνομα "Στροφυλιά"καθώς και ιδιαίτεροι σχηματισμοίαμμοθινών.

Πηγή:https://www.thermalsprings.gr/index.php/el/


Μίλτα Μαρκοπούλου - Tourism Manager
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2020
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε